Tietoverkon käyttöönotto

Yhteyden käyttöönotto tapahtuu kaikissa kohteissamme seuraavasti (pois lukien Leirikatu 2, jossa on käytössä langaton verkko, sekä Reippaankatu 2, jossa on Telian kaapelimodeemiyhteys).

1. Käytä dynaamista osoitteenhakua (DHCP)

Laitteesi hakee kaikki tarvittavat tekniset yksityiskohdat käyttöönsä suoraan verkosta. Sinun ei todennäköisesti tarvitse tehdä mitään, sillä verkkoasetuksesi ovat luultavasti valmiiksi oikeat. Tarvittaessa ohje eri Windows-versioille löytyy esim. Microsoftin sivuilta.

2. Kytke kaapeli

Tarvitset verkon käyttöön 8-napaisen ns. RJ-45 -liittimillä varustetun lähiverkkokaapelin. 

  • Huomaa, että pienemmillä liittimillä varustettu samankaltainen puhelinkaapeli ei sovi ja voi vaurioittaa seinärasian tai tietokoneen liitintä. Korjaus veloitetaan asukkaalta.
  • Ristiinkytketty eli crossover-kaapelikaan ei välttämättä toimi kaikkien laitteiden kanssa. Se näyttää samalta kuin tavallinen kaapeli, mutta kaapelin sisällä olevat johtimet on kytketty eri tavalla.
  • Asunnossa voi olla useita verkkoliitäntärasioita, mutta useimmissa asunnoissa on kytkettynä vain yksi verkkoliitäntä huonetta kohden. Samoin kaksoisrasioista, joissa on kaksi vierekkäistä liitintä, vain toinen liitin on yleensä kytketty. LOASin Timppa-talossa kytketyn rasian voi vaihtaa itse.

3. Kaikki valmiina

Koneesi pitäisi nyt hakea verkko-osoite automaattisesti. Mikäli yhteys ei kuitenkaan toimi, tarkista kytkennät ja vikailmoitussivulla mainitut seikat.