Olet tässä

Pallo

Keskusta
1 km
LUT ja Saimia
6 km
Sampo
2 km

Idylliset Pallo ja Rakuunamäki sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lähimpiin oppilaitoksiin kuljet kätevästi jalan tai pyöräillen ja ruokakauppa on kivenheiton päässä.

Pallossa nautit sataman ja linnoituksen läheisyydestä, ja kaikki keskustan kulttuuripalvelut sekä ostosmahdollisuudet ovat helposti tavoitettavissa. Kesäisin satamatori ravintolalaivoineen toimii lappeenrantalaisten olohuoneena ja vilkkaana kulttuuritapahtumien keskuksena.

Rakuunamäki on perinteikäs ja suosittu asuinalue, joka on alunperin rakennettu varta vasten ratsuväelle. Jopa 1800-luvulta peräisin olevia rakennuksia kunnostetaan taidokkaasti asuinkäyttöön ja alueen uudisrakentaminen sopeutetaan vanhaan. Kasarmialueella asuu runsaasti siviilejä ja kaksi varuskuntarakennusta n muutettu opiskelija-asuntoloiksi, joista toinen on entinen aliupseeriasuntola. Alueella toimii myös useita yrityksiä. Historian huminaa voi aistia Adolf Ehrnroothin -aukiolla ja vanhalla Paldon hautausmaalla, jonne viimeinen vainaja on haudattu 1800-luvun lopulla.
LOAS Pallo, Taipalsaarentie 2

Pallo

Taipalsaarentie 2

Valmistumisvuosi 1982
Peruskorjattu 1999

Loas - Huopatehtaankatu 2 - Tervaranta

Pallo

Huopatehtaankatu 2

Valmistumisvuosi 1984
Peruskorjattu 2009