Olet tässä

Hakuohjeet

Tee asuntohakemus LOASin Intrassa
 

LOAS-opiskelija-asuntoa haetaan verkkolomakkeella. Hakemuksia otetaan vastaan ympäri vuoden ja parhaassa tapauksessa voit saada asunnon jopa jonottamatta.

Syksyllä ja vuodenvaihteessa hakijoita on paljon ja hakemus kannattaakin aina jättää ajoissa. Huomaathan, että hakemus on voimassa kolme kuukautta. Lähetä hakemuksesi heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikastasi.

Asuntomme on tarkoitettu opiskeljoille, jotka opiskelevat Lappeenrannassa, Joutsenossa, Imatralla tai muualla Etelä-Karjalassa. Asuntojamme voivat hakea kaikki perus-, jatko- tai täydennyskoulutus opiskelijat. LOASin opiskelija-asuntoihin on jatkuva haku.

Alle 18-vuotiailta vaaditaan huoltajan suostumus vuokrasuhteesta johtuvien velvoitteiden turvaamiseksi. Vaikka hakemuksessa on huoltajan tiedot, liitä aina vapaamuotoinen kirjallinen huoltajan suostumus hakemukseen. Alaikäisen sopimus allekirjoitetaan aina LOASin toimistolla. Asuntotarjouksen saamisen jälkeen maksa vakuusmaksu Intrassa ja ilmoita sen jälkeen asuntotoimistoon koska pääsette paikanpäälle allekirjoittamaan sopimuksen. Allekirjoitus on tarve tehdä mahdollisimman pian.

Asuntotoimistomme neuvoo ja opastaa Sinua kaikissa asumiseen ja asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa. Vastauksen ja ohjeet saat varmimmin sähköpostitse info@loas.fi.

VÄLTÄ SYKSYN RUUHKA, VARMISTA OPISKELIJA-ASUNTOSI JA OTA SE VASTAAN JO KESÄLLÄ!

Hakemuksen käsittely

Hakemusten käsittely ja asukasvalinnat perustuvat laissa ja viranomaisohjeissa annettuihin määräyksiin aravavuokratalojen asukasvalinnasta.

Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta. Saat ilmoituksen ennen hakemuksen vanhenemista sähköpostiisi. Voit uusia ja poistaa hakemuksen itse.

Hakemuksia käsitellään päivittäin.

Asunnontarpeen erityisperusteet harkitaan tapauskohtaisesti.

Kaikilta hakemuksen jättäneiltä tarkistetaan luottotiedot hakemuskäsittelyn yhteydessä. Maksuhäiriömerkintä ei ole este asunnon saamiselle mutta se voi olla vuokranantajalle peruste vaatia normaalia suurempaa vuokravakuutta ja tehdä vuokrasopimus määräaikaisena.

Kaikkein parhaiten voit saada asunnon, jos sinulle käy mikä tahansa alue, kohde ja huoneistotyyppi. Mikäli kuitenkin haluat ehdottomasti vain tiettyyn kohteeseen ja huoneistotyyppiin ja olet valmis jonottamaan asuntoa, voit näin menetellä ja odottaa hakemasi asunnon vapautumista.

Asuntojen tarjoaminen ja vastaanottaminen

Asuntotarjouksen saat sähköpostilla. Lue ohjeet huolellisesti ja toimi niiden mukaan. Vakuusmaksua ei palauteta mikäli perut asunnon maksettuasi vakuusmaksun.

Asukkaan tehtyä vuokrasopimuksen LOAS:n kanssa varaus-/vakuusmaksu muuttuu vakuusmaksuksi, jonka LOAS palauttaa vuokralaiselle kahden kuukauden kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä vuokralaisen osoittamalle tilille, mikäli vuokralainen on luovuttanut asuntonsa avaimet ja asuntonsa normaalissa kunnossa ja siivottuna, eikä vuokralaisella ole vuokra- tai muita maksuvelvoitteita tai muita asumiseen liittyviä velvoitteita suorittamatta. LOAS voi vuokralaista enempää kuulematta käyttää vakuusmaksua vuokralaiselle kuuluvien hoitamattomien velvoitteiden kuittaamiseen. 

Soluasuntoja saa nopeimmin ja niitä kannattaakin uusien opiskelijoiden ensisijaisesti hakea. Asunnon vastaanottaminen jo kesä- tai heinäkuussa parantaa mahdollisuuksia haluamasi asunnon saantiin.