Olet tässä

Asuntotakuu

Lappeenrannasta löytyy asunto kaikille uusille aktiivisille yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille.

Lappeenrannan kaupungin asuntotakuu opintonsa aloittaville yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille tarkoittaa sitä, että Lappeenrannasta löytyy asunto jokaiselle edellä mainittuun joukkoon kuuluvalle aktiivisesti asuntoa hakevalle opiskelijalle.

Lappeenrannan kaupunki, yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu haluavat asuntotakuulla kertoa Lappeenrantaan opiskelemaan aikoville, että asunnon saanti ei muodostu esteeksi opiskelun aloittamiselle, kun asuntoa hakeva opiskelija on aktiivinen ja käyttää hyväkseen kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot.

Asuntotakuu toteutuu Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön, Lappeenrannan asuntopalvelun, Teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan asunnonvälityksen ja toimivan yksityisen vuokra-asuntotarjonnan kautta niin, ettei kenenkään tarvitse jättää opiskelupaikkaansa käyttämättä asunnottomuuden takia.

Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö täyttää oman osuutensa takuusta asettamalla kesän ja syksyn hakijoista uudet ulkopaikkakuntalaiset yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijat etusijalle ja tarjoamalla viime hädässä hätämajoitusta yhteistiloissaan yhteistyössä yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. LOAS ei siis yksin vastaa takuusta ja takuun toteutuminen edellyttää aina myös hakijoiden omaa aktiivisuutta asunnonhaussa.