Tärkeää tietoa asukkaille


Loistavaa, että tulit LOASille! Lue alta muutamia lyhyitä vinkkejä ja tietoiskuja mitä nyt kannattaa tehdä ja miten meillä asutaan. 

Vuokrasopimusehdot, vuokra, käyttömaksu ja kalustemaksu 

Lue intrassa sopimuksen liitteenä olevat vuokrasopimusehdot tarkasti. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa vuokralaisen puolelta yksi kuukausi, joka lasketaan irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä eteenpäin. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanominen hoituu kätevästi intran kautta.

Suurimmassa osassa kohteitamme vuokraan sisältyvä käyttömaksu kattaa sähkön, veden, pesutuvan ja lenkkisaunan käytön. LOASin Sepossa (Yliopistonkatu 28 G) ja Timpassa (Laserkatu 1) asukkaan on tehtävä oma sähkösopimus. Näissä kahdessa kohteessa myös vesi laskutetaan kulutuksen mukaan (ennakkomaksu vuokran yhteydessä kuukausittain, tasaus 2 krt/vuosi).

Jos olet muuttamassa kalustettuun asuntoon, veloitetaan sinulta vuokran yhteydessä kalustemaksu. Kalustus pitää sisällään sängyn rungon 80 x 200 cm (ei patjaa), kirjoituspöydän, työtuolin, pöytävalaisimen, kirjahyllyn ja laatikoston sekä keittiössä pöydän ja tuolit. Kalustus ei sisällä mitään käyttöesineitä, kuten astioita, siivousvälineitä, vuodevaatteita tai verhoja. Poikkeuksena Korpimetsänkatu 5 soluasunnot, joissa kalustus pitää sisällään keittiön pöydän ja tuolit + tiskikoneen. Makuuhuoneissa ei tässä kohteessa ole kalusteita.

Vuokralaskun saat sähköpostitse. Eräpäivä on aina 5. päivä. Mikäli vuokranmaksu viivästyy, ota intran kautta meihin yhteyttä. Maksumuistutuksen lähettämisestä perimme 5 euron huomautusmaksun.

Asunnon avain

Saat avaimen uuteen asuntoosi LOASin toimistolta osoitteesta Laserkatu 1 C muuttopäivänä klo 12 jälkeen. Jos asunnon vuokrasopimuksen alkamispäivä on arkilauantai, pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä taikka joulu- tai juhannusaatto, muuttopäivä on ensimmäinen arkipäivä tämän jälkeen. Voit tiedustella avaimen saannin ajankohtaa laittamalla meille viestiä intran kautta. Ilmoitathan meille, jos haet avaimen vasta muuttopäivän jälkeen.

Säilytä avainta huolellisesti. Jos avain katoaa, lukkojen sarjoituksesta aiheutuu huomattavia kuluja, jotka veloitetaan asukkaalta. Jos avain jää asuntoon, voit toimiston aukioloaikana käydä lainaamassa avainta ilmaiseksi. Vartiointiliike avaa oven maksua vastaan. Vartiointiliikkeen yhteystiedot löydät jokaisen asuintalon ulko-ovesta. LOASilla on asukkaita varten Avainturvavakuutus, joka korvaa avainten tai lukkojen uusimisesta sekä ovien avaamisesta aiheutuneita kuluja. Lisätietoja vakuutuksesta saat asuntotoimistosta.

Jos avaimesi on elektroninen Abloy Cliq-avain, ole mahdollisissa asumisen aikaisissa vikatilanteissa (avain näyttää punaista valoa) yhteydessä asuntotoimistoon. Cliq-avain on ohjelmoitu toimimaan jatkuvasti. Asukkaan ei tarvitse päivittää avainta talojen seinissä olevissa ohjelmointiyksiköissä.

Täytä ensimmäiseksi asuntokortti 

Ensimmäiseksi kannattaa tarkastaa asunnon kunto ja mahdolliset viat. Aloita intrassa täyttämällä asuntokortti ja ilmoita kaikki ilmenneet viat ja puutteet nimenomaan asuntokortilla. Kaikista puutteista tulee liittää kuvat. Asuntokortilla ilmoitetut viat arvioidaan ja niistä luodaan tarvittaessa vikailmoitukset. Kiireelliset viat ja edelliseltä asukkaalta unohtunut poismuuttosiivous tulee lisäksi ilmoittaa soittamalla heti toimistolle.
Asuntokortin täyttäminen on sinun kannaltasi tärkeää, ettei asunnossa mahdollisesti jo olevia vikoja/puutteita veloitettaisi poismuuton yhteydessä sinulta. 

Asuinkohteiden ja -alueiden lisätiedot

Löydät nettisivuilta asuinalueiden ja -kohteiden tarkemmat tiedot. Jokaisen asuinkohteen perustiedoissa on listattuna esim. häkkivarastojen, pyykkituvan ja asukassaunojen sijaintitiedot.

Intra

Intrassa varaat kätevästi autopaikan, sauna- tai pesulavuoron. Intran kautta saat nopeasti yhteyden asuntotoimistoon ja voit tehdä vika- sekä häiriöilmoituksia. Anni Swanin katu 4, Kalliopellonkatu 10 ja Punkkerikatu 7 kohteissa myös häkkivarasto tulee varata intran kautta.

Asuminen soluasunnossa

Solussa asuminen on loistava tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin. Tutustuminen kämppikseen on hyvä aloittaa sopimalla yhteiset pelisäännöt asumiseen ja siivoukseen liittyen. Asukkaat ovat yhdessä vastuussa yhteistilojen siisteydestä ja siitä, että tilat (wc, kylpyhuone, keittiö, eteinen ja parveke) jäävät siistiksi myös silloin, kun joku asukkaista muuttaa pois.

Voit intran kautta ottaa yhteyttä jo ennen muuttoa soluasuntosi muihin vuokralaisiin. Avaa sopimus ja löydät Yhteydenotto kämppikseen-toiminnon.
Keskustele kämppiksen kanssa ainakin seuraavista asioista:

Siivous
Milloin siivotaan? Onko siivousvuorot ok? Voiko astiat lojua viikonkin tiskaamatta keittiössä?
Yhteisten alueiden (keittiö, eteinen, wc, kylpyhuone ja parveke) siivous on kaikkien asukkaiden
vastuulla.

Yhteiset tilat
Mille hyllylle tavarat keittiönkaapeissa? Entä jääkaapissa ja pakastimessa? Ostetaanko wc‐ ja
talouspaperi sekä siivousaineet yhdessä? Sopikaa yhteisiin ostoksiin vaikka vuorot ja merkitkää
lapuilla/teipillä missä kukin säilyttää tavaroita ja ruokaa.

Hiljainen aika
Mihin aikaan musiikkia voi vielä soittaa tai kavereita käydä kylässä? LOASin taloissa yleinen
hiljainen aika on klo 23.00‐07.00.

Kunnioita toisen omaa tilaa ja tavaroita
Voiko kahvit keittää kämppiksen keittimellä? Entä käyttää kylppärissä olevaa shampoota, kun
oma on loppu? Ole huomaavainen, älä lainaa toisen tavaroita lupaa kysymättä.

Puhuminen voi ratkaista monta ongelmaa
Astiat tiskaamatta ja roskat viemättä? Pienistäkin häiritsevistä asioista kannattaa puhua
kämppikselle heti, niin yhteiselo sujuu paremmin. Ole myös valmis kompromisseihin, sillä ei ole
yhtä oikeaa tapaa elää ja olla.

 

Järjestyssäännöt 

Asuminen ja opiskelu on mukava aloittaa viihtyisässä kodissa ja ympäristössä. Aluksi kannattaa tutustua järjestyssääntöihin, joita tässä muutama: 

  • Kaikki asuntomme ovat savuttomia - tupakointi on kaikissa taloissa ja parvekkeilla kielletty. Tupakointialueet on merkitty erikseen pihoilla. 
  • Hiljaisuusaika on klo 23 – 07
"Don´t be rabbit pants, check Intra."