Tärkeää tietoa asukkaille


Loistavaa, että tulit LOASille! Lue alta muutamia lyhyitä vinkkejä ja tietoiskuja mitä nyt kannattaa tehdä ja miten meillä asutaan. 

Asioita, joita kannattaa huomioida asuntoon muuttaessa ja asumisaikana: 

Vuokrasopimusehdot 

Lue vuokrasopimusehdot tarkasti. Vuokrasopimusehdoista kannattaa tarkistaa myös asunnon irtisanomisaika, kun sopimus on toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Lataa vuokrasopimusehdot pdf-muodossa täältä.

Säilytä avainta huolellisesti 

Avainta kannattaa säilyttää huolellisesti. Jos avain katoaa, lukkojen sarjoituksesta aiheutuu huomattavia kuluja. Ilmoita avaimen katoamisesta asuntotoimistoon mahdollisimman pian. Jos avain jää asuntoon, voit toimiston aukioloaikana käydä lainaamassa avainta ilmaiseksi. Vartiointiliike avaa oven maksua vastaan. 

LOASilla on asukkaita varten Avainturvavakuutus, joka korvaa avainten tai lukkojen uusimisesta sekä ovien avaamisesta aiheutuneita kuluja. Lisätietoja vakuutuksesta saat asuntotoimistosta. 

Täytä ensimmäiseksi asuntokortti 

Ensimmäiseksi kannattaa kuitenkin tarkastaa asunnon kunto ja mahdolliset viat. Aloita intrassa täyttämällä asuntokortti ja ilmoita kaikki ilmenneet viat ja puutteet nimenomaan asuntokortilla. Asuntokortilla ilmoitetut viat siirtyvät automaattisesti huollon työlistalle. Kiireelliset viat kannattaa tietenkin soittaa heti toimistolle. Mikäli edellinen asukas on unohtanut poismuuttosiivouksen, pyydä LOAS tarkastamaan siivouksen tarve ja hoidetaan asia kuntoon.

Vikailmoitukset Intran kautta 

Vikailmoitus tehdään asukkaan Intrassa. Intrasta voit myös nähdä ja seurata vikailmoituksen tilan. 

Järjestyssäännöt 

Asuminen ja opiskelu on mukava aloittaa viihtyisässä kodissa ja ympäristössä. Aluksi kannattaa tutustua järjestyssääntöihin, joita tässä muutama: 

  • Kaikki asuntomme ovat savuttomia - tupakointi on kaikissa taloissa ja parvekkeilla kielletty. Tupakointialueet on merkitty erikseen pihoilla. 
  • Hiljaisuusaika on klo 23 – 07
"Don´t be rabbit pants, check Intra."