Covid-19.jpg

LOASIN VOIMASSA OLEVAT KORONA-OHJEET JA -SUOSITUKSET

Pyydämme asukkaita noudattamaan viranomaisten antamia ohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi: pese käsiä ja vältä kaikkia lähikontakteja. Käytä kasvomaskia tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen toisiin on mahdotonta. Jokaisen vastuullisella toiminnalla on nyt merkitystä. Viranomaisen määräämä karanteeni on otettava vakavasti: karanteenin aikana on pysyteltävä kotona ja muita ihmisiä ei saa tavata.

Altistuminen / positiivinen tulos koronatestistä
Jos epäilet tartuntaa, hakeudu koronatestiin. Jos asut solussa, ilmoita epäilystä kämppäkavereillesi. Positiivisesta testituloksesta tai altistumisen vuoksi määrätystä karanteenista tee ilmoitus asuntotoimistoon, kämppäkavereille ja koululle. Karanteenin aikana huollon vikailmoituksia ei tule tehdä. 
Noudata viranomaisten antamia ohjeita siitä, miten tulee toimia koronavirukseen liittyvissä asioissa. Pidetään opiskelija-asuminen yhdessä turvallisena!
Lisätietoja:
Eksoten sivuilta: http://www.eksote.fi/Koronavirus/toimintaohjeet/Sivut/default.aspx
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajanko…
Valtakunnallinen koronaneuvonta: puh. 0295 535 535

Soluasuminen
Yhteistiloja käyttäessäsi huolehdi tarkasti omasta käsihygieniastasi sekä puhdista pinnat käyttösi jälkeen. Pese kädet ennen ja jälkeen yhteisten tilojen käytön. Sovi kämppäkavereidesi kanssa jo etukäteen yhteisistä pelisäännöistä turvalliseen asumiseen, toistenne auttamiseen ja mahdolliseen tartuntaepäilyyn liittyen. Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, viesti asia muille solun asukkaille mahdollisimman nopeasti ja hakeudu koronatestiin. Testituloksen ollessa positiivinen, kaikki solun asukkaat ovat karanteenissa. Karanteenin aikana vältä kontakteja muihin solun asukkaisiin ja käytä maskia yhteisissä tiloissa. Jos lomailet ulkomailla, muista ottaa karanteeniasiat ja kämppikset huomioon palatessasi asuntoosi. 

Huolto
Vikailmoitusten osalta pyydämme edelleen, että flunssaoireisena, karanteenissa ollessa tai ulkomailta juuri palanneena vikailmoitusta ei tehtäisi tartuntavaaran vuoksi. Jos vikailmoitus, asuntokortti tai
irtisanomisilmoitus on jo tehty ja olet karanteenissa, saat flunssan oireita ja/tai positiivisen koronatestituloksen, ole yhteydessä asuntotoimistoon välittömästi. Saapuessasi ulkomailta Suomeen täytä asuntokortti vasta 14 vrk:n karanteenin jälkeen. 

Toimisto
Toimisto palvelee edelleen suljetuin ovin. Ole meihin yhteydessä intran kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Poismuuton yhteydessä palauta avaimet toimiston postilaatikkoon. 
 

Muistutamme, että alueella on yksityistilaisuuksissa max. 6 hengen kokoontumisrajoitus voimassa.

Pysytään terveinä!


Yhteistyöterveisin LOAS