LOASIN VOIMASSA OLEVAT KORONA-OHJEET JA -SUOSITUKSET

PÄIVITYS 5.1.2023: THL:n 20.12.2022 ohjeistuksen mukaisesti koronaan voi suhtautua kuten muihinkin hengitystieinfektioihin. Alla oleva LOASin toimintaa koskeva ohjeistus ei ole enää voimassa. Noudata viranomaisten ohjeita jos sairastut hengitystieinfektioon. Lue lisää täältä.

14.9.2022:

Pyydämme asukkaita noudattamaan viranomaisten antamia ohjeita suojatakseen itseään ja läheisiään koronavirustartunnalta. Jos tunnet itsesi sairaaksi, pysyttele kotona. 

Koronarajoituksista on luovuttu Suomessa. Toivomme kuitenkin, että ilmoitat asuntotoimistoon, mikäli asuntoosi ei ole terveysturvallista tulla. Soluasuntoihin voi muuttaa uusia asukkaita. Myös huollon voi olla tarpeen käydä asunnoissa vikailmoitusten, huoneistotarkastusten tai ylläpitohuoltotoimenpiteiden vuoksi.

Altistuminen / positiivinen tulos koronatestistä
Jos epäilet tartuntaa, hakeudu koronatestiin. Jos asut solussa, ilmoita epäilystä kämppäkavereillesi. Tuleviin kämppiksiin saat yhteyden intran kautta. Karanteenin/omaehtoisen kontaktien välttämisen aikana huollon vikailmoituksia ei tule tehdä. 
Noudata viranomaisten antamia ohjeita siitä, miten tulee toimia koronavirukseen liittyvissä asioissa. Jos huollon ei ole terveysturvallista tulla asuntoosi, ota yhteyttä asuntotoimistoon.
Pidetään opiskelija-asuminen yhdessä turvallisena!

Lisätietoja:
Eksoten sivuilta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta

Soluasuminen
Yhteistiloja käyttäessäsi huolehdi tarkasti omasta käsihygieniastasi sekä puhdista pinnat käyttösi jälkeen. Pese kädet ennen ja jälkeen yhteisten tilojen käytön. Sovi kämppäkavereidesi kanssa jo etukäteen yhteisistä pelisäännöistä turvalliseen asumiseen, toistenne auttamiseen ja mahdolliseen tartuntaepäilyyn liittyen. Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, viesti asia muille solun asukkaille mahdollisimman nopeasti ja hakeudu koronatestiin. Mahdollisen karanteenin/omaehtoisen kontaktien välttämisen aikana vältä kontakteja muihin solun asukkaisiin. 

Huolto
Vikailmoitusten osalta pyydämme edelleen, että flunssaoireisena, karanteenissa ollessa/omaehtoisesti kontakteja vältellessä tai ulkomailta juuri palanneena (mahdollinen omaehtoinen karanteeni) vikailmoitusta ei tehtäisi tartuntavaaran vuoksi. Jos vikailmoitus, asuntokortti tai irtisanomisilmoitus (asuntotarkastus poismuuton yhteydessä) on jo tehty ja asuntoosi ei ole terveysturvallista tulla, ole yhteydessä asuntotoimistoon.

Toimisto
Palvelemme asukkaita toimistolla ma-pe klo 12-16. Sähköisiä kanavia pitkin ja puhelimitse palvelemme ma-pe klo 8-16.Nopeimmin saat meihin yhteyden intran Yhteydenotto-toiminnon kautta. Poikkeuksellisista aukioloajoista ilmoitamme sosiaalisen median kanavilla ja nettisivuilla.

Yhteistyöterveisin LOAS