LOAS luopuu vakuusmaksuista ja ottaa käyttöön toimistomaksun

Kymmenien vuosien kokemuksen perusteella olemme iloksemme voineet todeta, että opiskelijat ovat fiksuja ja vastuullisia vuokralaisia, jotka huolehtivat velvoitteistaan. Näin ollen LOASin hallitus on päättänyt, että LOAS luopuu vakuusmaksuista uusista 1.6.2022 alkavista sopimuksista lähtien.

Vakuusmaksun sijaan jokaisesta uudesta vuokrasopimuksesta peritään jatkossa 40 euron toimistomaksu, jolla katetaan mm. vuokrasopimusten käsittelystä aiheutuvia kustannuksia sekä muuttoihin liittyvien huoneistarkastusten aiheuttamia kuluja. Edellä mainittuja kustannuksia ei haluta sisällyttää vuokriin kaikkien asukkaiden maksettavaksi vaan kohdentaa kustannukset niitä aiheuttaviin muuttoihin, olipa sitten kyseessä asunnon vaihto tai uusi vuokrasopimus. Nykyisten vuokrasopimusten vakuusmaksut palautetaan joko asunnon vaihdon tai poismuuton yhteydessä. Toimistomaksun lisäksi vakuusmaksua voidaan edellyttää jatkossakin esim. maksuhäiriömerkinnän omaavilta asunnonhakijoilta.

Vaatimukset asunnon siivoukselle ja tyhjennykselle poismuuton yhteydessä pysyvät ennallaan. LOAS laskuttaa pois muuttanutta asukasta, mikäli muuttosiivousta ei ole tehty ohjeiden mukaisesti. Muistutamme, että soluasunnossa kaikki asukkaat ovat vastuussa yhteisten tilojen (keittiö, kylpyhuone, wc, eteinen, parveke) siivouksesta myös silloin, kun joku solun muista asukkaista muuttaa pois. Poismuutto-ohjeet toimitetaan jatkossakin sähköpostitse, kun asukas irtisanoo vuokrasopimuksen.

LOASin huolto tarkistaa asunnot viimeisen asumiskuukauden aikana. Tarkastuksen yhteydessä huoneistoon jätetään poismuuttajan muistilista, joka sisältää myös ohjeet muuttosiivousta varten. Muistilistassa voi olla erikseen korostettuna kohtia, joiden kuntoon/siisteyteen asukkaan tulee kiinnittää erityistä huomiota ennen avainten palautusta. Asuntoihin voidaan tehdä uusintatarkastus avainten palautuksen jälkeen.

Vuokrasopimusehdot

Vakuusmaksusta luopumisen yhteydessä olemme päivittäneet vuokrasopimusehdot. Uudet vuokrasopimusehdot löydät kotisivuiltamme sekä aina vuokrasopimuksen liitteenä asukkaan intrassa. Voimassa olevien tai jo allekirjoitettujen, mutta ei vielä alkaneiden sopimusten vuokrasopimusehdot pysyvät ennallaan ja löytyvät sopimuksen liitteenä asukkaan intrassa.

Yhteistyöterveisin LOAS