Olet tässä

Hakuohjeet

Tee asuntohakemus LOASin Intrassa
 

LOAS-opiskelija-asuntoa haetaan verkkolomakkeella. Hakemuksia otetaan vastaan ympäri vuoden ja parhaassa tapauksessa voit saada asunnon jopa jonottamatta.

Syksyllä ja vuodenvaihteessa hakijoita on paljon ja hakemus kannattaakin aina jättää ajoissa. Huomaathan, että hakemus on voimassa kuusi kuukautta. Lähetä hakemuksesi heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikastasi.

Asuntomme on tarkoitettu opiskeljoille, jotka opiskelevat Lappeenrannassa, Joutsenossa, Imatralla tai muualla Etelä-Karjalassa. 

Asuntojamme voivat hakea kaikki perus-, jatko- tai täydennyskoulutus opiskelijat. 

LOASin opiskelija-asuntoihin on jatkuva haku. 

Asuntoa voi hakea, vaikka opiskelupaikka ei olisikaan vielä varmistunut. Asumisoikeus varmistetaan vuokrasopimuksen teon yhteydessä, jolloin sinun tulee esittää opiskelijakortti, todistus opiskelemisesta tai oppilaitoksen hyväksymisilmoitus.

Alle 18-vuotiailta vaaditaan huoltajan suostumus vuokrasuhteesta johtuvien velvoitteiden turvaamiseksi. Vaikka hakemuksessa on huoltajan tiedot, toimita aina vapaamuotoinen kirjallinen huoltajan suostumus asunnon hakemiseen.

Lähetä netin kautta vain yksi hakemus, ja kun sinulla on voimassa oleva asuntohakemus, ilmoita muutokset sähköpostilla: info@loas.fi. Muutosilmoituksessa on ehdottomasti oltava:

  • hakijan nimi ja henkilötunnus
  • uudet hakemustiedot

Asuntotoimistomme neuvoo ja opastaa Sinua kaikissa asumiseen ja asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa. Vastauksen ja ohjeet saat varmimmin sähköpostitse info@loas.fi.

VÄLTÄ SYKSYN RUUHKA, VARMISTA OPISKELIJA-ASUNTOSI JA OTA SE VASTAAN JO KESÄLLÄ!

Hakemuksen käsittely

Hakemusten käsittely ja asukasvalinnat perustuvat laissa ja viranomaisohjeissa annettuihin määräyksiin aravavuokratalojen asukasvalinnasta.

Hakemus on voimassa kuusi (6) kuukautta, jonka jälkeen se on uusittava hakijan toimesta ilmoittamalla asuntotoimistoon puhelimitse tai sähköpostilla. Uutta hakemusta ei tarvitse toimittaa.

Syksyllä uudet opintonsa aloittavat yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijat ovat etusijalla asuntoja jaettaessa.

Hakemuksia käsitellään päivittäin.

Jonosijoitukseen vaikuttavia hakuperusteita:

  • hakemuksen saapumispäivämäärä
  • lapset (perheelliset hakijat)
  • matka kotipaikkakunnalle (uusi hakija)
  • ei asuntoa opiskelupaikkakunnalla
  • irtisanominen edellisestä asunnosta (ilman omaa tuottamusta)
  • erityisperusteet (todistus oltava)
  • muu peruste (selvitys hakemuksen lisätietoja kohtaan)

Muut asunnontarpeen erityisperusteet harkitaan tapauskohtaisesti.

Kaikilta hakemuksen jättäneiltä tarkistetaan luottotiedot hakemuskäsittelyn yhteydessä. Maksuhäiriömerkintä ei ole este asunnon saamiselle mutta se voi olla vuokranantajalle peruste vaatia normaalia suurempaa vuokravakuutta ja tehdä vuokrasopimus määräaikaisena.

Mikäli sinulle ei voida osoittaa asuntoa toivomistasi kohteista, pyrimme tarjoamaan asuntoa muista kohteista.

Kaikkein parhaiten voit saada asunnon, jos sinulle käy mikä tahansa alue, kohde ja huoneistotyyppi. Mikäli kuitenkin haluat ehdottomasti vain tiettyyn kohteeseen ja huoneistotyyppiin ja olet valmis jonottamaan asuntoa, voit näin menetellä ja odottaa hakemasi asunnon vapautumista.

YKSIÖ ASUNTOTYYPPITOIVEENA:

Hakuruuhkien aikaan uudet hakijat jotka ovat hakeneet yksiötä ilman erityisperustetta, sijoitetaan automaattisesti soluasuntojonoon. Erityisperusteita ovat mm. terveydelliset- ja sosiaaliset syyt, opintojen loppuvaihe, hakijan ikä ym. Mikäli haluat hakea vain yksiötä etkä missään tapauksessa halua soluasuntoa ja sinulla ei ole erityisperustetta, ilmoita siitä hakemuksen lisäselvityskohdassa. Tässä tapauksessa joudut jonottamaan asuntoa pidempään. Asunnon saaminen lukukauden alkuun mennessä on silloin epätodennäköistä. Kotieläimet eivät ole erityisperuste yksiön saamiseen.

Jos otat soluasunnon vastaan, voit hakea vaihtoa yksiöön. Vaihtohakemuksen voit lähettää vasta kun vuokrasopimuksesi on alkanut. Lukukausien aikana vaihtohakemukset käsitellään ennen muita hakemuksia.

Asuntojen tarjoaminen ja vastaanottaminen

Asuntotarjouksen saat sähköpostilla. Asunnon vastaanoton voi vahvistaa ainoastaan maksamalla varaus-/vakuusmaksun määräaikaan mennessä. Jos et ota tarjottua asuntoa vastaan, ilmoita siitä välittömästi sähköpostilla info@loas.fi niin voimme tarjota sitä seuraavalle hakijalle. Varaus-/vakuusmaksua ei palauteta mikäli perut asunnon maksettuasi vakuusmaksun tai et allekirjoita vuokrasopimusta.

Asukkaan tehtyä vuokrasopimuksen LOAS:n kanssa varaus-/vakuusmaksu muuttuu vakuusmaksuksi, jonka LOAS palauttaa vuokralaiselle kahden kuukauden kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä vuokralaisen osoittamalle tilille, mikäli vuokralainen on luovuttanut asuntonsa avaimet ja asuntonsa normaalissa kunnossa ja siivottuna, eikä vuokralaisella ole vuokra- tai muita maksuvelvoitteita tai muita asumiseen liittyviä velvoitteita suorittamatta. LOAS voi vuokralaista enempää kuulematta käyttää vakuusmaksua vuokralaiselle kuuluvien hoitamattomien velvoitteiden kuittaamiseen. 

Soluasuntoja saa nopeimmin ja niitä kannattaakin uusien opiskelijoiden ensisijaisesti hakea. Asunnon vastaanottaminen jo kesä- tai heinäkuussa parantaa mahdollisuuksia haluamasi asunnon saantiin.

JONOSIJOITUS:

Asuntohakijoiden jonoon tulee jatkuvasti uusia hakemuksia ja jono elää päivittäin. Uudet jonottajat sijoittuvat hakujonoon hakemuksella olevilla hakuperusteilla. Vanhoihin hakemuksiin hakija voi tehdä kohdemuutoksia tai lisäyksiä ilmoittamalla siitä sähköpostilla LOAS:lle. Uutta hakemusta ei kannata tehdä, koska tällöin menettää kaikki jo kertyneet hakuaikapisteet.